sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Kahdeksan satunnaista sattumaa ja yksi murha

Haaste Reissausta ja ruokaa -blogista kehotti kertomaan 8 satunnaista asiaa itsestäni. Jotta satunnaisuus olisi minulle itsellenikin yllätys käytin apuna sanageneraattoria.

1. Haalistunut (Faded)
Yllättävän nopeasti haalistui reissun aikana saatu rusketus Suomen pimeässä talvessa. Tuntui, että talvi oli synkempi kuin vuosiin. Viikko sitten tuli työn takia vietettyä aikaa runsaati ulkona ja sattumoisin aurinkokin päätti näyttäytyä. Väri palasi kasvoille.

2. Saada selville (Detect)
Lapsena rakastin salapoliisileikkejä. Kavereiden kanssa jäljitimme moniväristä limaa räkivää miestä, hiivimme autiotalojen lähettyvillä, keräilimme ohi ajavien autojen rekisterinumeroita ja tutkailimme valokuvia johtolankojen toivossa. Salaperäiseen sanaan "Mariehamn" törmäsimme lukuisia kertoja tonkiessamme vanhoja kalasataman piha-alueita. Kuka hän oli ja mitä tekemistä hänellä oli kotikaupunkimme kanssa? Oliko hänet kenties MURHATTU?

3. Suunnata uudelleen (Realign)
Tästä sanasta sain idean kokonaan uudelle postaukselle, josta siis seuraavassa blogikirjoituksessa lisää. Olen vuosia vain ajelehtinut virran mukana, reagoinut kun jotain on tapahtunut, joskus en edes silloinkaan. Ehkä nyt viimeistään olisi aika asettua peräsimeen ja myös suunnata itsensä uusille urille.Ylös, ulos ja hyppy mukavuusalueen ulkopuolelle! Moni ystäväni on tänä keväänä tehnyt suuria päätöksiä, mikä ei ole taatusti helppoa, mutta varmasti puhdistavaa.

4. Arvokas (Precious)
Oi, niin monet asiat ovat arvokkaita, mutta juuri nyt - tällä hetkellä - on arvokasta se, että aurinko paistaa ja kevät on tulossa. Patiolla on kymmenen astetta lämmintä. Sain kuin sainkin narsissit iskettyä lasimaljaan. Eteisessä vedetään toppahousuja jalkaan ja maito on lämmitetty kaakaota varten. Pulkka odottaa pihalla - lähdetään retkelle.

5. Uuni (Oven)
Pidän uunissa valmistettavista ruuista. Herkkua on esimerkiksi folioon pilkotut juurekset mustapekkajuuston kanssa, tai gluteeniton kasvislasange - sellainen todella tomaattinen ja chilinen versio. Ihan superherkkua ovat ohuiksi leikatut naurissiivut, joiden päälle laitetaan öljyä, mausteita ja juustoraastetta.
 
6. Korostaa (Underline)
En ole koskaan ollut näin pitkään yhtäjaksoisesti (n. 2,5 vuotta) ollut opiskelematta mitään. Uuden oppiminen on vähän sama, kuin että uudistaisi samalla itsensä. Ostin viikonloppuna pitkästä aikaa tieteellisen opuksen. Päivässä olen ahminut puolet kirjasta. Pitää ottaa viivotin, post-it laput ja hyvä lyijykynä naftaliinista ja upota lempiaiheeni semiotiikan syövereihin. Alleviivaaminen on sama, kuin loisi kirjan ja itsensä välille synapseja.

7. Oksia (Prune) 
En kohta pääse sisälle talooni. Patiotani vartioi isoäidin perintönä saatu köynnöstävä kasvi, joka on vuosi vuodelta vallannut lisää elintilaa itselleen. Parin vuoden kuluttua vain prinsessa Ruususen prinssi voi tulla kylään. Oksiminen on putkahtanut mieleeni, mutta pelkään saksivani puskan väärään aikaan. Sulassa yhteisymmärryksessä kyseinen kasvikunnan liero on saanut luikerrella vapaasti.

8. Laajentaa (Expand)
Syksyinen reissu on vieläkin usein mielessäni. Enää en nää joka yö unta retkistäni, mutta lähes päivittäin mietin asioita, joita kohtasin matkalla. Kuvaan mahtuu nyt enemmän. Matkan ansiosta tuntuu, että siirryin vihdoin pääni sisällä laajakuvaan. Kotipaikkakunnan kuviot näyttäytyvät nyt aivan uudesta kulmasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti